4 Kasım 2026 KonyaParçalı Bulutlu 16°
Dolar50,0239+0,05%Euro56,3038+0,54%Gram Altın6.488,43+2,93%
Son Dakika

ABD Türkiye'den İncirlik İznini Aldı Uçuşlar Başladı

BBC'ye konuşan bir ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi, İncirlik Üssü'nün koalisyon güçlerinin kullanımına açılması konusunda Türkiye ile anlaşmaya varıldığını söyledi.

Haberi hazırlayan Haber Merkezi
ABD Türkiye'den İncirlik İznini Aldı Uçuşlar Başladı
ABD Türkiye'den İncirlik İznini Aldı Uçuşlar Başladı

BBC'ye konuşan bir ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi, İncirlik Üssü'nün koalisyon güçlerinin kullanımına açılması konusunda Türkiye ile anlaşmaya varıldığını söyledi.

ABD yetkilisi, "İncirlik Hava Üssü gibi Türk üslerine erişim, koalisyonun, hava saldırıları da dahil olmak üzere IŞİD'le mücadele çabalarında operasyonel etkinliğini artıracaktır” dedi.

Yetkili ayrıca, "Müttefikler olarak Türkiye sınırına yönelik tehditleri çok ciddiye alıyoruz" diye konuştu.

Reuters, AP ve AFP'ye konuşan ABD'li yetkililer de iki ülkenin, İncirlik Üssü'nün koalisyon güçlerine açılması konusunda uzlaştığını belirtti.

BBC'ye ve ajanslara konuşan yetkililer isim vermedi.

Türkiye henüz doğrulamadı

Türkiye'den ise bu konudaki haberlerle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Akşam saatlerinde ABD'den yapılan açıklama ise Başkan Barack Obama ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çarşamba günü yaptıkları telefon görüşmesinde IŞİD'e karşı mücadeleyi derinleştirme çabalarını değerlendirdikleri belirtildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest ise günlük basın brifinginde, İncirlik Üssü'nün koalisyon uçakları için kullanımı konusunda bir anlaşmaya varılıp varılmadığına dair bir yorum yapmadı.

John Earnest, "özel operasyonel güvenlik kaygıları" nedeniyle İncirlik Üssü konusunda konuşamayacağını söyledi. Earnest, "Operasyonel güvenlik durumları nedeniyle hangi üssün ne amaçla kullanıldığından bahsedemem" dedi.

ABD ile Türkiye arasında İncirlik Üssü'nün koalisyon güçlerinin kullanımına açılması konusunda uzun süredir görüşmeler yürütülüyor.

Kaynak: BBC

Bu haber kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İlgili Haberler

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorum Yazın

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.