4 Kasım 2026 KonyaParçalı Bulutlu 12°
Dolar50,0381+0,05%Euro56,2405+0,39%Gram Altın6.476,80+2,74%
Son Dakika

Kürdistan Bölgesinin IŞİD'le Mücadelesi İçin Yardımlar Devam Edecek

Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani dün İtalya Irak Büyükelçisi Marco Carnelos’u makamında kabul etti.İtalya Irak Büyükelçisi Marco Carnelos, Federal Kürdistan Bölgesi’nin IŞİD savaşından dolayı topraklarını terk eden mültecilere kapılarını..

Haberi hazırlayan Haber Merkezi
Kürdistan Bölgesinin IŞİD'le Mücadelesi İçin Yardımlar Devam Edecek
Kürdistan Bölgesinin IŞİD'le Mücadelesi İçin Yardımlar Devam Edecek

Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani dün İtalya Irak Büyükelçisi Marco Carnelos’u makamında kabul etti.



İtalya Irak Büyükelçisi Marco Carnelos, Federal Kürdistan Bölgesi’nin IŞİD savaşından dolayı topraklarını terk eden mültecilere kapılarını açmasını takdirle karşıladıklarını belirtti. 



Carnelos, ülkesinin Federal Kürdistan Bölgesi ile iyi ilişkilerinin devamını temenni ederek Erbil’de bir başkansolosluk kurmak istediklerini aktardı. Büyükelçi, İtalya’nın Kürdistan Bölgesi’ne IŞİD ile mücadelede vermiş olduğu desteği devam ettireceğini bildirdi. 



Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani ise İtalya’nın Federal Kürdistan Bölgesi ile ekonomik ve sosyal alanlarda yapmış olduğu işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 



Barzani, İtalya’nın IŞİD ile mücadelede Peşmerge Güçleri’ne sunmuş olduğu katkıdan dolayı teşekkür etti. 



Federal Kürdistan Bölge Başkanı Barzani, İtalya’nın Erbil’de konsolosluk açmasının her iki ülke arasındaki ilişkileri daha da pekiştireceğinin altını çizdi. 

Bu haber kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İlgili Haberler

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorum Yazın

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.