4 Kasım 2026 KonyaParçalı Bulutlu 13°
Dolar50,0259+0,05%Euro56,1891+0,33%Gram Altın6.466,45+2,58%
Son Dakika

Palandöken'den Açıklama: Benzinde, motorinde indirim yapılmalı

TESK Genel Başkanı olan Bendevi Palandöken 15 Hazirandan beri petrol fiyatlarının önemli ölçüde düştüğünü belirterek ülkemizdeki benzin ve motorin fiyatlarında acilen indirim yapılması gerektiğini belirtti.

Haberi hazırlayan Haber Merkezi
Palandöken'den Açıklama: Benzinde, motorinde indirim yapılmalı
Palandöken'den Açıklama: Benzinde, motorinde indirim yapılmalı

Son 20 günde hızla düşen petrol fiyatlarının esnafa, çiftçiye ve sanayiciye yansımadığını dile getiren Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, “Esnafın, çiftçinin ve sanayicinin en önemli girdisi motorindir. Ancak uluslararası piyasada son 25 günde 8 dolar düşen petrol fiyatlarının yurt içine yansımaması ülke ekonomisini olumsuz etkilemektedir” dedi.

Tarladan sofraya, fabrikadan dükkana kadar olan süreçteki her türlü malın fiyatını belirleyen en önemli etkenlerden birinin akaryakıt fiyatları olduğunu belirten Palandöken, “Sofradaki meyvenin, sebzenin fiyatı da, mobilyadan beyaz eşyaya kadar dayanıklı tüketim maddelerinin fiyatı da akaryakıt fiyatlarına göre artabiliyor veya azalabiliyor. Dolayısıyla benzin ve motorinde yapılmayan indirimin farkı sonuçta hepimizin cebinden çıkıyor. Bu nedenle fiyatların bir an önce uluslararası gelişmelere paralel olarak indirilmesi gerekir” ifadesini kullandı.

Bu haber kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İlgili Haberler

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorum Yazın

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.