4 Kasım 2026 KonyaAçık 9°
Dolar50,0375+0,05%Euro56,2697+0,45%Gram Altın6.429,47+1,99%
Son Dakika

REEDER, SAMSUNDA YERLİ TELEFON ÜRETİYOR

Türkiye merkezli teknoloji firması reeder, 8 milyon TL yatırımla Samsun’da kurduğu fabrikasında telefon üretimine başladı.

Haberi hazırlayan Haber Merkezi
REEDER, SAMSUNDA YERLİ TELEFON ÜRETİYOR
REEDER, SAMSUNDA YERLİ TELEFON ÜRETİYOR

Samsun Haber - Yerli ve milli üretimin önem kazandığı, adeta bir milli mücadele olduğu bugünlerde Samsun’da açılan bu fabrikada yılda 600 bin cihaz üretilecek. Türkiye’de üretim yaparak cari açığın azaltılmasına katkı sağlayacak bu fabrikada 100 kişi çalışacak. Burada üretilen cihazların yerlilik oranı yüzde 55’in üzerinde olacak. Gerek yerlilik oranı ve gerekse çalışan sayısı zamanla artırılacak.

Fabrikada ilk etapta tuşlu telefon olan F1 modeli üretilecek. Nostaljik bir model olan reeder F1, 320×240 piksellik 2.4 inç ekrana sahip. Telefonda 0.08 Megapiksel bir kamera, 1700 mAh pil ve GSM 900 ve 1800 desteği ayrıca Bluetooth desteği ve FM radyo özelliği de sunuyor.

reeder, Samsun fabrikasında ilerleyen dönemde P13 akıllı telefon modeli de üretilecek. Yerli malı olacak telefon 5.9 inç büyüklüğünde ekran, Android 8.1, 4 çekirdekli 1.3 GHz MT 6739 işlemci, 3 GB RAM, 13 Megapiksel ana, 8 Megapiksel ön kamera, 4000 mAh pil gibi özellikler bulunacak.

İlerleyen dönemde telefon üretimine akıllı saat, akıllı ev aletleri, yapay zeka destekli tüketici elektroniği cihazları da eklenecek.

Bu haber kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İlgili Haberler

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorum Yazın

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.