4 Kasım 2026 KonyaParçalı Bulutlu 13°
Dolar50,0259+0,05%Euro56,1891+0,33%Gram Altın6.466,45+2,58%
Son Dakika

TUSAŞ'TA DEV YATIRIM VE AÇILIŞLAR

TUSAŞ'ta Milli Muharip Uçağı Mühendislik Merkezi, Kompozit imalat tesisi ve Hava araçlarımızın parçalarının bakım, onarım ve yenilemelerinin yapılacağı bakım ve onarım merkezi açılışları gerçekleştirildi.

Haberi hazırlayan Haber Merkezi
TUSAŞ'TA DEV YATIRIM VE AÇILIŞLAR
TUSAŞ'TA DEV YATIRIM VE AÇILIŞLAR

TUSAŞ'ta Milli Muharip Uçağı Mühendislik Merkezi, Kompozit imalat tesisi ve Hava araçlarımızın parçalarının bakım, onarım ve yenilemelerinin yapılacağı bakım ve onarım merkezi açılışları gerçekleştirildi.

Milli Muharip Uçağı Mühendislik Merkezi Projesinde görev alacak 2 bin 300 mühendis çalışmalarını en son teknolojik sistemlerle donatılan bu merkezde yürütecek. Milli Muharip Uçağımızın 2023 yılında hangardan çıkarılması, ilk uçuşunu 2025’te gerçekleştirmesi ve tüm test ve kalifikasyon süreçlerinin ardından Hava Kuvvetlerimizin vurucu gücü olarak 2029’da göklerdeki yerini alması planlanıyor.

Havacılık sektörü için çok önemli olan kompozit malzemelerinin imalatının yapılacağı ve yaklaşık bin kişinin görev alacağı Türkiye’nin en büyük, dünyanın da tek çatı altında dördüncü büyük kompozit tesisinde, küresel hava yapıları kompozit pazarının yaklaşık yüzde 2’si karşılanacak. Havacılık sektörü için çok önemli olan bu kompozit tesisinde yaklaşık bin kişi görev alacak.

Diğer açılışı yapılan Hava araçlarımızın parçalarının bakım, onarım ve yenilemelerinin yapılacağı bakım ve onarım merkezinde de 500’den fazla mühendisimiz görev alacak.

Açılışı yapılan bu tesislerin toplam maliyeti 700 milyon lira olacak.

Tüm bu yatırımları ülkemize kazandıran yöneticilerimizi, işçisinden mühendisine kadar tüm emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

Dr. İlhami PEKTAŞ

Bu haber kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İlgili Haberler

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorum Yazın

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.