4 Kasım 2026 KonyaParçalı Bulutlu 16°
Dolar50,0242+0,05%Euro56,3490+0,62%Gram Altın6.507,48+3,23%
Son Dakika

VESTEL’den Avrupa’ya Elektrikli Araç Şarj Cihazı İhracı

Vestel, dünyanın en büyük elektrik hizmeti şirketlerinden Iberdrola'ya elektrikli araç şarj cihazları (EVC) ihraç ediyor.

Haberi hazırlayan Haber Merkezi
VESTEL’den Avrupa’ya Elektrikli Araç Şarj Cihazı İhracı
VESTEL’den Avrupa’ya Elektrikli Araç Şarj Cihazı İhracı

Avrupa’nın birçok önemli bölgesine bu yıl içinde Iberdrola tarafından konumlandırılacak EVC’leri Vestel üretecek. Halihazırda tüm dünyaya EVC ihracatına devam eden Vestel, bu proje ile ilk etapta İberdrola’nın İngiltere, İtalya ve İspanya’da kuracağı elektrikli araç şarj noktaları için destek olacak. İlerleyen zamanda projenin diğer ülkelere de yayılması hedefleniyor.

Iberdrola, bu proje kapsamında 150 milyar avroluk sürdürülebilir ulaşım planının bir parçası olarak daha kapsamlı elektrikli araç şarj istasyonu altyapısını oluşturmayı hedefliyor. Bu sayede gelecek 5 yıl içinde 150 bine yakın elektrikli şarj istasyonu(EVC) Avrupa genelinde evlerde, işyerlerinde, caddelerde ve otoyollarda yer alacak.

Vestel'i tebrik ediyor, ihracatlarının artarak devamını diliyoruz.

Dr. İlhami PEKTAŞ

Bu haber kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İlgili Haberler

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorum Yazın

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.