4 Kasım 2026 KonyaParçalı Bulutlu 11°
Dolar50,0246+0,05%Euro56,2111+0,36%Gram Altın6.461,24+2,50%
Son Dakika

Ömer Döngeloğlu koronavirüsten vefat etti. Ömer Döngeloğlu kimdir?

Geçtiğimiz günlerde ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu'nun koronavirüs testinin pozitif çıktığı ve Başakşehir Hastanesi'nde tedavi altında olduğu duyurulmuştu. Ömer Döngeloğlu'ndan acı haber geldi.

Haberi hazırlayan Haber Merkezi
Ömer Döngeloğlu koronavirüsten vefat etti. Ömer Döngeloğlu kimdir?
Ömer Döngeloğlu koronavirüsten vefat etti. Ömer Döngeloğlu kimdir?

Geçtiğimiz günlerde ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu'nun koronavirüs testinin pozitif çıktığı ve Başakşehir Hastanesi'nde tedavi altında olduğu duyurulmuştu.

Ömer Döngeloğlu'ndan acı haber geldi. Koronavirüs tedavisi gören ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu vefat etti.

NİYAZİ GEDİK 'HAFİF SEVİYEDE GEÇİRİYOR' DİYE DUYURMUŞTU

Radyo TV Program Yapımcısı Niyazi Gedik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kıymetli hocamız, hemşehrim ve abim Ömer Döngeloğlu hafif seviyede korona hastalığı geçirmekte olup hastanede tedavi görmektedir. Özellikle yazdığı mesajı sizlerle paylaşıyorum ki bunun dışında haberlere itibar edilmesin. Hocamıza ve tüm hastalarımıza dua edelim" ifadelerini kullanmıştı.

omer-dongeloglu-koronavirusten-vefat-etti.jpg

ÖMER DÖNGELOĞLU KİMDİR?

Ömer Döngeloğlu 1968'de Tokat Zile'de dünyaya geldi. İlkokulu Zile Altunyurt İlkokulu'nda, orta eğitimini Zile İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Daha sonra Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Orta derecede Arapça ve İngilizce bilmektedir.

Ömer Döngeloğlu, 1986–1996 yılları arasında memleketi Tokat'ta İmam-Hatiplik yaptı. Kamuda uzun yıllar çeşitli idari görevlerde çalıştı. İslam tarihi ve Siyer-i Nebi üzerine yıllarca araştırma, inceleme, okuma ve gezilerde bulundu.


Ömer Döngeloğlu eserleri:

Peygamberin İzinde

Allah'a Adanmış hayatlar

Yeryüzünün yıldızları

Sözün Miracı; DUA

Allah Resulünü görenler

Peygamberimizin Dostları

Mus'ab bin Umeyr

ERDOĞAN TAZİYE MESAJI YAYINLADI

Cumhur Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAn taziye mesajında "Bir süredir Koronavirüs tedavisi gören, ömrünü İslam’ı öğretmeye, anlatmaya adamış ilahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu’nun vefatını derin bir teessürle öğrendim. Değerli hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun." dedi.

taziye-mesaji.png

VEFAT ETMEDEN BİR HAFTA ÖNCE YOUTUBE KANALINDA HELALİK DİLEMİŞTİ

Son sohbetini youtube üzerinden gerçekleştirmiş ve helallik dilemişti. Son sohbetini siz değerli okurlarımızın istifadesine sunuyoruz.

Bu haber kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İlgili Haberler

Yorumlar (3)

Musa Çevik

Mekanın cennet olsun ömer hocam

Hacı Bağönü

Çok değerli güzel ve çok sevdiğim zevkle dinlediğim bir insandı çok iyi bir ilahiyatçıydi<br />
Allahım merhametiyle muamele eylesin<br />
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun<br />
Böyle ilahiyatcilar zor yetişir çok üzüldüm

Halil Süleymanoğlu

Allah gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Ekranların temiz yüzü, Rasulullah sahabe aşığı, güzel uslubuyla ve ahlakıyla teveccüh kazanmış güzel insan inşallah en sevdiklerinin yanına gidiyorsundur. Bizdende çok selam götür.

Yorum Yazın

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.