4 Kasım 2026 KonyaParçalı Bulutlu 15°
Dolar50,0271+0,05%Euro56,2784+0,50%Gram Altın6.488,99+2,94%
Son Dakika

AKP Meclis Başkan Adayı İsmet Yılmaz'dan HDP'ye Ziyaret

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yaklaşık 20 dakika süren görüşmenin ardından bir açıklama yapan Yılmaz, Demirtaş'ın "HDP'nin birinci ve ikinci turda kendi adayını destekleyeceği..

Haberi hazırlayan Haber Merkezi
AKP Meclis Başkan Adayı İsmet Yılmaz'dan HDP'ye Ziyaret
AKP Meclis Başkan Adayı İsmet Yılmaz'dan HDP'ye Ziyaret

ANKARA - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yaklaşık 20 dakika süren görüşmenin ardından bir açıklama yapan Yılmaz, Demirtaş'ın "HDP'nin birinci ve ikinci turda kendi adayını destekleyeceği, daha sonra da çıkan duruma göre uzlaşma doğrultusunda hareket edeceği" yönündeki ifadelerini paylaştı.

Açıklama yapan Baluken ise şöyle konuştu: "Bizim parti olarak bir adayımız var. Bu adayımızın Meclis Başkanı olması için yoğun bir çaba içerisinde olacağız. Bu görüşlerimizi kendilerine de ifade ettik. İlk iki turda eğer Meclis Başkanlığı ile ilgili süreç netleşmezse üçüncü ve dördüncü turda da kendi adayımızın güçlü ihtimalle olacağını ifade ettik. Bu konuda bütün siyasi partilerin uzlaşması bir tavır içerisinde olması gerektiğini, önümüzdeki dönem açısından da bu mesajın 7 Haziran itibarıyla halkımız tarafından verildiğini ifade ettik. Verimli bir görüşmeydi."

Bu haber kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İlgili Haberler

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorum Yazın

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.